Een taxirit in de vroege uren van 16 maart verliep niet zoals de taxichauffeur verwacht had. Hij pikte de Enschedeër op voor een rit maar kreeg al snel onenigheid. De klant wilde de rit niet betalen omdat hij vond dat hij te lang had moeten wachten op de taxi.

Tijdens een discussie die daarover ontstond sloeg hij de chauffeur 8 keer hard in het gezicht en pakte zijn telefoon af.

De 35-jarige man uit Enschede die twee weken geleden de taxichauffeur mishandelde heeft in de rechtszaal het slachtoffer excuses gemaakt.
De Almelose snelrechter legde de man een werkstraf van 90 uur op.

De advocaat van de Enschedeër bepleitte dat hij de gevraagde schadevergoeding van 500 euro aan de hoge kant vond. Voordat de advocaat zijn verhaal af kon maken greep de 35-jarige in. “Ik wil daar niets aan af doen, ik betaal die 500 euro gewoon” zei hij. De Enschedeër heeft een strafblad met veel geweld, maar kwam al 5 jaar niet meer in aanraking met justitie.

Hij wil zijn leven op de rit krijgen en werk zoeken in de uitvaartverzorging. Na afloop van de zitting gaf de veroordeelde man de chauffeur een hand terwijl hij nog een keer zijn excuses aanbood. De chauffeur zat de afgelopen twee weken thuis.