Taxi Kosten

Standaard Taxi Enschede Tarieven:

Indien u regelmatig met onze taxi gaat of de afstand is meer dan +/- 10km dan zijn de kosten van Taxi Enschede goedkoper.
Ook indien u bij ons online een taxi boekt via Taxi Boeken Heeft u altijd een goedkoper taxi in Enschede.

Taxi kosten per 1 januari 2022

Soort taxivervoer Maximum starttarief Maximum km tarief Maximum tijdtarief (per minuut)
Personenauto (maximaal 4 personen) € 3,36 € 2,47 € 0,41
Busje (5 tot 8 personen) € 6,83 € 3,11 € 0,46

Vaste ritprijs

Een taxichauffeur mag u een vaste ritprijs aanbieden. Ook mag hij voor aanvullende diensten een toeslag rekenen. Bijvoorbeeld voor het dragen van uw koffers. U moet de vaste prijs of toeslag afspreken voordat de taxirit is begonnen.

Kosten taxi vergelijken

De tarieven staan op een tariefkaart, die achter een van de ramen van de taxi is geplakt. De kaart moet goed leesbaar zijn. Zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van de taxi. Zo kunt u de kosten van de taxi’s vergelijken.

Wachttarief taxi

De chauffeur kan een wachttarief in rekening brengen als u dit heeft afgesproken voordat de taxirit is begonnen. Het wachttarief geldt bijvoorbeeld als de taxichauffeur moet wachten als de vergadering van zijn passagier uitloopt. Het wachttarief is € €46.29  per uur.

Vertraging tijdens de taxirit

De kosten van een vertraging tijdens de taxirit wordt eerlijk verdeeld tussen het taxibedrijf en de klant. Als u in de file komt, moet u dus meer betalen. Gaat de rit heel snel, dan bent u juist goedkoper uit.