Vervoer op maat

In Enschede hebben we straks 200 Taxichauffeurs en 75 taxi busjes nodig nodig en in Hengelo honderd taxichauffeurs en nog eens 35 taxi busjes. Zowel in Losser als in Haaksbergen, die beide onder Enschede vallen, hebben we twintig taxi busjes nodig.

In Oldenzaal rijden twintig van onze taxichauffeurs, vertelt Brookhuis. ” Bovendien hebben we nu, na jaren van onzekerheid, een contract voor drie jaar met daarna nog eens drie optiejaren.”

Ondanks het verlies van de Regiotaxi in zijn eigen gemeente, het leerlingenvervoer werd al gedaan door Luttikhuis uit Losser, is hij zeer tevreden met de uitkomst van de aanbesteding. Hij legt uit waarom er toch feest is gevierd: “Voor de aanbesteding was het ‘Vervoer op maat’ in twaalf gemeenten opgedeeld in acht zogeheten percelen. Als taxibedrijf kon je maximaal drie percelen gegund krijgen. Van de 100 procent hebben we nu 90 procent gekregen. Natuurlijk hadden we Oldenzaal ook heel graag gewild. Maar we hebben echt voor onze mensen -circa 500- en de werkgelegenheid gekozen.”

Hulshof & Nijhuis

Ook tevreden is dus de taxi vervoerscombinatie Hulshof & Nijhuis. Met ingang van 1 juli gaan zij de Oldenzalers met een WMO-pas vervoeren. Het leerlingenvervoer komt daar vanaf 1 augustus bij. Als laatste onderdeel komt het vervoer van en naar de dagbesteding per 1 januari 2018 in handen van Hulshof en Nijhuis. Tot al deze data verandert er niets voor de mensen die gebruikmaken van deze vervoersvormen. Ruim voor de overgangsdatum ontvangen zij allemaal persoonlijk bericht met meer informatie over de nieuwe vervoerder.