De politie heeft donderdagavond een 25-jarige man en 30-jarige vrouw uit Enschede aangehouden die ervan worden verdacht te hebben ingebroken bij een kapsalon aan de Haaksbergerstraat in Enschede. Het duo kon worden gepakt dankzij een oplettende taxichauffeur uit Enschede.
De 25-jarige Enschedeër brak donderdagavond omstreeks 20.30 uur in bij de kapsalon in Enschede. Drie getuigen zagen dat de man de ruit van de kapsalon vernielde, naar binnen klom en er met geld vandoor ging. Een 37-jarige getuige probeerde de Enschedeër nog tegen te houden, maar de inbreker werd zo agressief dat de getuige hem moest laten gaan.

Taxi
Een andere getuige zag de man in een taxi stappen. De politie trof de taxi even later aan op de Oude Markt in Enschede. De chauffeur vertelde dat hij een man en een vrouw in zijn taxi had vervoerd. De chauffeur vond de man nerveus, opgefokt en hij moest van hem snel wegrijden. De man en vrouw waren uitgestapt aan het Oosterveld. Daar weigerden ze de taxichauffeur te betalen.

Arrestaties
Agenten troffen aan het Oosterveld inderdaad de twee verdachten aan. Beide zijn aangehouden en voor nader onderzoek opgesloten in het arrestantencentrum in Borne.